Vanliga frågor och svar

Är alla Nyttotekets produkter testade av företaget? 

Ja, vi testar alla produkter personligen innan de får ta plats i sortimentet och slutligen hamna i våra kunders händer. Vi älskar produkter som innehåller rena, högkvalitativa ingredienser utan märkliga tillsatser. 

Är det nyttigt med fett? 

Fett är en utmärkt energikälla för kroppen och i synnerhet hjärnan. Det finns fettsyror som är livsnödvändiga, essentiella, vilket innebär att vi måste tillföra de till kroppen eftersom vi saknar funktion för att kunna bilda dessa i kroppen. Exempel på essentiella fettsyror är omega 3 och omega 6. Fett ska också ses som viktigt för normal hormonell funktion, reparation och uppbyggnad av celler och är även viktigt för att bryta ned vitamin A, D, E och K. Vi på Nyttoteket älskar nyttiga, oprocessade fetter som gör oss mätta och håller oss på en stabil, hög energinivå under dagen. 

Min kokosolja är flytande? 

Kokosolja blir flytande över 24°C och när temperaturen är lägre än så blir oljan fast till krämig. Denna process skadar inte oljan på något vis och det är helt normalt att den kan fluktuera i konsistensen. 

Vad är det för skillnad på mullbär och vanligt godis? 

Mullbär innehåller antioxidanter och är fritt från laktos, gluten och tillsatser. Godis innehåller allt det som mullbär inte gör: konstgjorda färgämnen, smakämnen, konsistensgivare och andra märkliga tillsatser. Snacksa naturligt och gott genom att äta mullbär istället för godis. 

Varför sötar ni Rocket Bar med erytritol och stevia? 

Erytritol och stevia (steviolglykosider) är två naturliga sötningsmedel. Det vill säga i kontrast mot de ofta förekommande syntetiska varianterna aspartam och sukralos är dessa betydligt mycket bättre, naturligare alternativ. Steviolglykosider utvinns ur växten stevia och erytritol är fermenterad glukos (sockerart). Båda dessa påverkar blodsockret ytterst lite vilket är att föredra då du får en jämnare och trevligare upplevelse efter att du har ätit baren.  

Vad innebär gräsbetat vassleprotein? 

Vårt vassleprotein framställs av färsk mjölk (oftast en restprodukt av osttillverkning) och korna som producerar den mjölken får beta utomhus på naturliga betesmarker året om. Det är vad gräsbetat betyder. Att vårt vassleprotein är fritt från pesticider, sojalecitin, artificiella sötningsmedel, smaktillsatser och andra onödiga ingredienser är en annan sak. Att det dessutom aldrig utsätts för strålning, mikrofiltrering, tvärflödesfiltrering, hydrolysering eller någon form av syrabehandling är också en intressant faktor.

Hur många kolhydrater finns det i Rocket Bar? 

7g aktiva kolhydrater. Dessa är kolhydrater som kroppen bryter ned komplett och använder som energi. 25g kolhydrater totalt - 17 fiber - 1g sockeralkoholer = 7 g aktiva kolhydrater. 

Är Rocket Fudge vegansk? 

Vi kan glatt meddela att Rocket Fudge Keto är vegansk.  

Vad är doseringen för Clean Collagen? 

Doseringen är väldigt individuell för Clean Collagen. Vissa mår bra av att äta någon/några teskedar per dag och andra föredrar att ta någon/några matskedar per dag. Vår rekommendation är att du inleder med en lägre dos för att sedan öka successivt tills du upplever att du hittat en lämplig dos för dig. 

Skickar ni utrikes

Ja! Vi skickar för närvarande till Finland och Danmark. Önskar du få din beställning levererad till något annat land? Hör av dig till oss!